over ons bedrijf


 

Just "Look-up" , in plaatst van "Don't look up" (Kijk de film op Netflix anno 2021, verwijzing naar klimaat adaptatie).

 

Wij groeien en zijn op zoek naar vrijwilligers,  met affiniteit met bomen en hout.  Voor allerlei (deel) functies. 

 

Wij groeien en zijn op zoek naar afnemers van Bollenstreekhout. Voor toepassing in de bouw- en timmerindustrie (planken, latten, balken, gedroogd ruw of geschaafd geleverd. 

 

Meer dan 100 m3 hout in diverse inlandse houtsoorten, afkomstig uit de Duin- en Bollenstreek. zoals Populier,  Abeel,  Beuk,  Eik,  MetaSequoia,  Es,  Esdoorn. Wij vertellen graag over de gebruikstoepassing.  

 

 

Bollenstreekhout Coöperatie U.A. is eind 2016 ontstaan vanuit een particulier initiatief. Wij hebben inmiddels negen partners.  Lokale ondernemers met het hart op de goede plek. Zij helpen Bollenstreekhout verder om een professioneel platform te worden voor primaire grondstof met nut en waarde uit de regio...  Wij nemen uit de bollen- en duinstreek de stammen in, geoogste "stadse of dorpse bomen". In 2018 hebben wij reeds een kleine 200 boomstammen mogen ontvangen.  In 2019 ca. 200 stammen. In 2020 nog eens ca. 100 en in 2021 ca. 75 stammen.

 

De stammen worden soms eerst elders gewaterd en nadien gezaagd. 

 

Eerst wordt er uit een stam plaathout gezaagd (plakken). Soms wordt dit plaathout verder bekantrecht (gezaagd aan planken). Vanaf de zaag gaat het plaathout,  opgelat en gebundeld, de droogruimte in om te worden gedroogd. Of het hout gaat naar onze opslag in Lisse om aan de lucht te drogen.

 

Na droging wordt het hout lokaal verder verwerkt, o.a. door medewerkers van sociale/maatschappelijke instellingen tot een bruikbaar houtproduct. Deze producten worden (Not-for-profit) geleverd aan de lokale en Regionale bewoners. Dit betekent niet dat het product gratis is.

 

De gemaakte kosten voor zagen, opslag, transport en arbeid worden doorberekend in de prijs van het streek product. Bollenstreekhout.nl bedruipt zichzelf. Maar dat kunnen wij niet alleen. Samen met Gemeenten, bedrijven en consument maken wij dit realiseerbaar en haalbaar.

 

Sommige producten maken wij in serie en op voorraad, meestal produceren wij op maat ("customized"). 

Ga naar onze pagina "onze producten" voor verdere informatie.