over ons bedrijf


 

Bollenstreekhout Coöperatie U.A. is ontstaan vanuit een particulier initiatief. Wij hebben zeven partners.  Lokale ondernemers met het hart op de goede plek. Zij helpen Bollenstreekhout verder om een professioneel platform te worden voor primaire grondstof met nut en waarde uit de regio...  Wij nemen in de bollenstreek/duinstreek de stammen in van geoogste "stadse of dorpse bomen". In 2018 hebben wij reeds een kleine 400 boomstammen mogen ontvangen.  

 

De stammen worden soms gewaterd of gestoomdroogd  (nieuw woord)  en op de "Groene Zagerij"bij Nobelhout (een van onze 7 partners) gezaagd. Deze  zaag draait vrijwel volledig op zonne-energie. en de zaag wordt vrijwel geheel gerund door vrijwilligers en leerlingen van de Leerlingen werkplaats. 

 

Eerst wordt er uit een stam plaathout gezaagd (plakken). Soms wordt dit plaathout verder bekantrecht en gedroogd. Vanaf de zaag gaat het plaathout, opgelat en gebundeld, de droogruimte in of naar een opslag in Lisse om verder na te drogen.

Na droging wordt het hout verder verwerkt door medewerkers van sociale/maatschappelijke instellingen  tot een bruikbaar houtproduct. Deze producten worden (Not-for-profit) geleverd aan de lokale en Regionale bewoners. Dit betekent niet dat het product gratis is.

De gemaakte kosten voor zagen, opslag, transport en arbeid worden doorberekend in de prijs van het houten streekproduct. Bollenstreekhout.nl bedruipt zichzelf. Maar dat kunnen wij niet alleen. Samen met de consument maken wij dit realiseerbaar.

 

Ga naar onze producten of naar nieuws voor verdere informatie.