over ons bedrijf


 

Bollenstreekhout Coöperatie U.A. is eind 2016 ontstaan vanuit een particulier initiatief. Wij hebben inmiddels negen partners.  Lokale ondernemers met het hart op de goede plek. Zij helpen Bollenstreekhout verder om een professioneel platform te worden voor primaire grondstof met nut en waarde uit de regio...  Wij nemen uit de bollen- en duinstreek de stammen in, geoogste "stadse of dorpse bomen". In 2018 hebben wij reeds een kleine 400 boomstammen mogen ontvangen.  Voor 2019 verwachten wij ca. 800 stammen.

 

De stammen worden soms eerst elders gewaterd en nadien op de "Groene Zagerij" bij Nobelhout in Noordwijkerhout gezaagd. Deze  zaag draait inmiddels volledig op zonne-energie. en de zaag wordt geheel gerund door vrijwilligers en leerlingen van de Leerlingen werkplaats. 

 

Eerst wordt er uit een stam plaathout gezaagd (plakken). Soms wordt dit plaathout verder bekantrecht (gezaagd aan planken). Vanaf de zaag gaat het plaathout, opgelat en gebundeld, de droogruimte in om te worden gestoomdroogd (nieuw begrip) in de Droogcontainer. Of het hout gaat naar onze opslag in Lisse om aan de lucht te drogen.

 

Na droging wordt het hout verder verwerkt, o.a. door medewerkers van sociale/maatschappelijke instellingen  tot een bruikbaar houtproduct. Deze producten worden (Not-for-profit) geleverd aan de lokale en Regionale bewoners. Dit betekent niet dat het product gratis is.

De gemaakte kosten voor zagen, opslag, transport en arbeid worden doorberekend in de prijs van het houten streekproduct. Bollenstreekhout.nl bedruipt zichzelf. Maar dat kunnen wij niet alleen. Samen met de consument maken wij dit realiseerbaar.

Sommige producten maken wij in serie en op voorraad, meestal produceren wij op maat ("customized").

   

Ga naar onze pagina "onze producten" voor verdere informatie.