producten

Purely Handmade, houtafdeling Stichting Rivierduin en Stichting Sterk Saam zijn betrokken bij de productie van het maken van o.a. vierkante meters tuin en insectenkasten. Diverse formaten en uitvoeringen zijn op aanvraag beschikbaar en leverbaar.  Zowel hoge als lage modellen. Doe uw aanvraag via het contactformulier van deze website.  Of kom langs bij Rivierduinen aan het Hortusplein in Sassenheim.  Daar liggen diverse producten op voorraad. 

Vierkante meter tuin

Insecten/bijen kasten

Koop of bestel nu uw nieuwe insecten- bijen of vlinderkasten.  Gemaakt van hout uit de Bollenstreek 

Insectenkast op maat
Insectenkast op maat

28-05-2020.

Of bestel een stoere tafel. Alweer een mooie tafel, gemaakt van Plataan hout. Solide en stoer. Afmeting 220x100 cm. En zo mooi op deze houten poten. Deze tafel is gemaakt in Het Tafelarsenaal in de Cruquius. 

 

31-03-2021

Nu ook bij Purely Handmade in Sassenheim, tafels of hoekbank, in diverse afmeting van  Daarbij ook een mooie vuurtafel.  Nu bestellen, levertijden ca. 4. tot 6 weken.

 

20-04-2022

Bestel nu uw eiken omkasting voor regenton of afvalcontainer.  Diverse afmetingen. Op maat gemaakt door lokale bedrijven.  Eiken afkomstig uit de Bollenstreek (Noordwijkerhout. 

 

 

Wandlatten en Meubelpanelen. Bestel Nu! 

 

 20-04-2022 Nu weer beschikbaar,  bestel nu!!

Interieur wandlatten gemaakt van gedroogd Kastanje, Populier, of Abeel Het hout is afkomstig uit diverse Bollenstreek Gemeenten (Teijlingen, Lisse, Noordwijkerhout, Nieuw Vennep).

Interieur verlijmde Meubelpanelen. Gemaakt van Populier, Kastanje of Abeel. Lokaal geoogst.

Samengesteld en verlijmd, geschikt voor bureaubladen, kastpanelen of gewoon planken, etc.  Afmetingen: 40 mm dik, breedten van 30-80 cm, lengten 250 tot 350 cm. 

Geschikt voor kantoor of thuis.  Gemaakt door professionele bedrijven uit de regio. stamhout uit de Bollenstreek

Bij het opzagen van onze stammen komt resthout vrij, dat wij niet verder kunnen verwerken. Voorheen boden wij dit via derden nog aan als brandhout.  Nu laten wij dit resthout verwerken tot compost (koolstof) voor de tuin.  Zodat de CO2 opslag in het hout langer opgeslagen blijft.  Het resthout sterft zo natuurlijk af en de eerder door de boom opgenomen voedingsstoffen worden door verrotting en verhitting van het hout weer teruggegeven aan de bodem. Hierdoor ontstaat dan weer een natuurlijke kringloop. Voedingsstoffen voor plant en boom ontstaan weer op een natuurlijke manier.  Ons nieuwe project staat op stapel. Aanplant van ca. 200 boompjes in Voorhout, gevoed (bemest)  met koolstof, afkomstig van restmateriaal van geoogste bomen uit de Bollenstreek.   


Hieronder showen wij diverse product voorbeelden van wat er allemaal mogelijk is. O.a. mooie boomstamtafels voor binnen of buiten. Van Plataan, Beuk of Metasequoia. Of parkbanken van de Eik of tweezitsbanken van Populier of Beuk.

Tafellampjes, bureaulampen of gewoon wandplanken in diverse lengten, dikten en breedten. 

Vogelhuisje

Bepaal zelf de maat en aantal

En voor welke vogel bedoeld? In voorraad voor Spreeuwen, Mussen en Koolmezen. Voor insecten hebben wij bijenhotels of insectenkasten.

 

 

Beuken Bank

Wij maken banken voor binnen en voor buiten. In elke gewenste afmeting. Deze bank staat inmiddels in het kantoor van de Keukenhof .

 

Wij hebben mooi hout  voor bloembakken, kippenhok of  gevelbekleding. 

 

Wij maken snijplanken, hapjesplanken en leveren boomschijven in grote en kleine diameters.

 

 

 

 

 

 

Boomstamtafels

Alle boomstamtafels of andere tafelbladen kunnen wij op maat maken. Diverse dikten en lengten. Houtsoorten o.a.: Eik, Beuk, Plataan, Abeel, Populier, Es, Esdoorn, Kastanje, etc.  Volledig van hout of de combinatie hout/metaal.

 

Behalve tafels maken wij ook:

Loungebanken (voor buiten of binnen)

Pick-Nick banken 

Tuin- of Binnen Tafel 

Plantenbakken (div. modellen)

Hout voor kast of paneel 

Kruidenrek- of kruidenwand 

Vierkante meter tuin voor dakterras

Bloemenstalletje

 

Etc.