producten

Purely Handmade, houtafdeling Stichting Rivierduin en Stichting Sterk Saam zijn betrokken bij de productie van het maken van o.a. vierkante meters tuin en insectenkasten. Diverse formaten en uitvoeringen zijn op aanvraag beschikbaar en leverbaar.  Zowel hoge als lage modellen. Doe uw aanvraag via het contactformulier van deze website.  Of kom langs bij Rivierduinen aan het Hortusplein in Sassenheim.  Daar liggen diverse producten op voorraad. 

Vierkante meter tuin

Insecten/bijen kasten

Koop of bestel nu uw nieuwe insecten- bijen of vlinderkasten.  Gemaakt van hout uit de Bollenstreek 

Insectenkast op maat
Insectenkast op maat

Of bestel een stoere tafel bij Het Tafelasenaal of Purely Handmade.  Hierr een mooie tafel, gemaakt van Plataan hout. Solide en stoer. Afmeting 220x100 cm. En zo mooi op deze houten poten. Deze tafel is gemaakt in Het Tafelarsenaal in de Cruquius. 

 

Nu ook bij Purely Handmade in Sassenheim, tafels of hoekbank, in diverse afmeting van  Daarbij ook een mooie vuurtafel.  Nu bestellen, levertijden ca. 4. tot 6 weken.

 

Bestel nu uw eiken omkasting voor regenton of afvalcontainer.  Diverse afmetingen. Op maat gemaakt door lokale bedrijven.  Eiken afkomstig uit de Bollenstreek.  

 

 

Wandlatten en Meubelpanelen. Bestel Nu! 

 

 Nu weer beschikbaar,  bestel nu!!

Interieur wandlatten gemaakt van gedroogd Kastanje, Populier, of Abeel Het hout is afkomstig uit diverse Bollenstreek Gemeenten (Teijlingen, Lisse, Noordwijkerhout, Nieuw Vennep).

Interieur verlijmde Meubelpanelen. Gemaakt van Populier, Kastanje of Abeel. Lokaal geoogst.

Samengesteld en verlijmd, geschikt voor bureaubladen, kastpanelen of gewoon planken, etc.  Afmetingen: 40 mm dik, breedten van 30-80 cm, lengten 250 tot 350 cm. 

Geschikt voor kantoor of thuis.  Gemaakt door professionele bedrijven uit de regio. stamhout uit de Bollenstreek

Bij het opzagen van onze stammen komt resthout vrij, dat wij niet verder kunnen verwerken. Voorheen boden wij dit via derden nog aan als brandhout.  Nu laten wij dit resthout verwerken tot compost (koolstof) voor de tuin.  Zodat de CO2 opslag in het hout langer opgeslagen blijft.  Het resthout sterft zo natuurlijk af en de eerder door de boom opgenomen voedingsstoffen worden door verrotting en verhitting van het hout weer teruggegeven aan de bodem. Hierdoor ontstaat dan weer een natuurlijke kringloop. Voedingsstoffen voor plant en boom ontstaan weer op een natuurlijke manier.  Ons nieuwe project staat op stapel. Aanplant van totaal ca. 300 boompjes in Voorhout, gevoed (bemest)  met koolstof, afkomstig van restmateriaal van geoogste bomen uit de Bollenstreek.   


Hieronder showen wij diverse product voorbeelden van wat er allemaal mogelijk is. O.a. mooie boomstamtafels voor binnen of buiten. Van Plataan, Beuk of Metasequoia. Of parkbanken van de Eik of tweezitsbanken van Populier of Beuk.

Tafellampjes, bureaulampen of gewoon wandplanken in diverse lengten, dikten en breedten. 

Vogelhuisje

Bepaal zelf de maat en aantal.

En voor welke vogel bedoeld? In voorraad voor Spreeuwen, Mussen en Koolmezen. Voor insecten hebben wij bijenhotels of insectenkasten. De kasten worden gemaakt door de timmerwerkplaats van Rivierduinen.

Beuken Bank

Onze Partner Purely Handmade maakt banken voor binnen en voor buiten. In elke gewenste afmeting. Deze bank staat inmiddels in het kantoor van de Keukenhof .

 

Rivierduinen heeft van ons mooi hout  voor bloembakken, kippenhok of  gevelbekleding. 

 

Rivierduinen maakt ook snijplanken, hapjesplanken of leveren boomschijven in grote en kleine diameters.

 

 

 

 

 

 

Boomstamtafels

Boomstamtafels of andere tafelbladen worden door onze Partner Het Tafelarsenaal op maat gemaakt. Diverse dikten en lengten. Houtsoorten o.a.: Eik, Beuk, Plataan, Abeel, Populier, Es, Esdoorn, Kastanje, etc.  Volledig van hout of de combinatie hout/metaal.

 

Behalve tafels maken onze partners ook:

Loungebanken (voor buiten of binnen)

Picknick banken 

Tuin- of Binnen Tafels 

Plantenbakken (div. modellen)

Hout voor kast of paneel 

Kruidenrek- of kruidenwand 

Vogelkasten, insectenkasten, vleermuiskasten

Vierkante meter tuin voor dakterras

Bloemenstalletje

 

Etc.