Sloophout (her)gebruik.

Wij hebben rege3lmatig kleine partijen sloophout. Dit hout wordt opgeslagen in het Circulair Ambacht Centrum Bollenstreek (Nijverheidsweg Voorhout).  Dit hout is geschikt voor verschillende projectjes. Voor informatie: Liza Kneijff, JoJo Weggeefcentrum in Sassenheim aan het Hortusplein 14-20. Of loop even binnen bij naastgelegen Purely Handmade, meubelmakerij. 

Een speciale opgave voor Bollenstreekhout uit Lisse. Doorlooptijd van deze opdracht: bijna 10 maanden.

Barrières: drogen van de plataan (8 maanden); slopen, ontspijkeren en korten/schaven van  het WRC (5 maanden). 

Tijdens de Midwinter Zaagmanifestatie, gehouden bij Nobelhout in Noordwijkerhout, stond er dan een prachtige balie. De bladen zijn gemaakt van Plataan (2017, afkomstig van de Platanenlaan,  Sassenheim) en de ombouw werd gemaakt van Western Red Cedar, (2018, sloophout afkomstig van de gevels van de oude Hobaho hallen in Lisse, verwerkt door vrijwilligers). Het zaag- en schaafwerk werd uitgevoerd door leerlingen op de Leerlingenwerkplaats van Nobelhout in Noordwijkerhout. Het geheel werd gemaakt door Enjoy Steigerhout uit Noordwijkerhout.  De balie is geplaats bij kapper "Ron" in Lisse. Er volgt nog een wand vitrine meubel. 

Bollenstreekhout kANTINE TAFEL

2018

Een nieuwe opdracht is door de Bollenstreekhout Coöperatie afgerond. Leerlingen en professionals hebben samengewerkt aan dit mooie product. Afmeting 400x100x75 cm. Het hout is afkomstig van geoogste Metasequoia's aan de  Anthoniuslaan in Sassenheim. Het hout heeft bijna een jaar moeten drogen. De tafel staat in Voorhout. De heraanplant van 3 nieuwe boompjes is in aantocht.  Wij houden u op de hoogte van het aanplantmoment. De CO2 uitstoot/absorptie cirkel is vrijwel gesloten. Weinig verreden kilometers, geen extra schakels in de keten en heraanplant is zeker gesteld.   

Leerlingen van het HMC Haarlem hebben meegewerkt aan het ontwerp en productie. De Groene zagerij in Noordwijkerhout heeft gezorgd voor mooie dikke delen. Top! Bedankt. Wie volgt er met een nieuwe opdracht?

2018

Bij Basisschool De Springplank zijn de "potloden" van Bollenstreekhout in gebruik genomen. De bomen zijn eveneens afkomstig van de St. Antoniuslaan in Sassenheim. Aannemingsbedrijf Sporto BV uit Noordwijkerhout heeft de Boompotloden geplaatst.

De kinderen van de school hebben zelf de punten van de boom geverfd.  Anneke van Kesteren heeft hen daarbij ondersteund.

De stammen zijn bewerkt door Visie "R". Zij deden het schraap- en schuurwerk.

 

De circulaire cirkel is weer rond!! 

2018

De Circulaire Bank bij Basisschool De Rank in Sassenheim is al volop in gebruik. Deze bank is gemaakt door leerlingen van de KTS en het hout is afkomstig uit de straat waar de bank staat, namelijk de St. Antoniuslaan in Sassenheim. Hoek Hoveniers uit Voorhout.

De circulaire cirkel is rond!!